Proslava jubileja

Foto - DVD Jalžabet danas je proslavio 100. obljetnicu, evo kako je bilo

Objavljeno: 11.11.2023. 18:02

Zadnja izmjena: 17.11.2023. 12:30

Foto: Boris Matijašec

DVD Jalžabet danas je proslavio velik jubilej, 100. godišnjicu od svog osnutka, priredivši u sklopu toga cjelodnevni program, a uz brojne goste bili su nazočni i načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar, varaždinski župan Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar istaknuo je tim povodom da ova proslava DVD-a Jalžabet ima veliku važnost za njih. - Riječ je o 100. obljetnici, a DVD Jalžabet je prvi DVD koji slavi 100 godina postojanja u našoj općini. Program proslave započeo je u 7 sati ujutro budnicom, potom Svetom misom, u poslijepodnevnim satima svečanim mimihodom po ulicama Jalžabeta i potom svečanom sjednicom u Domu kulture - istaknuo je Solar.

Naveo je i da je Općina Jalžabet značajno povisila izdvajanja sredstava za vatrogasce u zadnjih 2,5 godine te istaknuo da su posebno senzibilizirani za razvoj vatrogastva, pa tako izmežu ostalog, podmiruju troškove energenata u vatrogasnim domovima.

- Ove smo godine i potpuno uredili Vatrogasni dom Jalžabet, izvana i iznutra, a DVD Jalžabet i DVD Imbriovec dobili su novac, ukupno 100.000 kuna (više od 13.000 eura) za nabavu novih vozila - istaknuo je Solar. Podsjetio je i da je jedna od prvih odluka čim je postao načelnik bila da se svi operativni vatrogasci na području općine odnosno domaćinstva u kojima žive oslobode plaćanja komunalne naknade.

Komentari