Lijepa obljetnica

Foto - DVD Tuhovec cjelodnevnim programom proslavio 90 godina od osnutka

Objavljeno: 23.06.2024. 17:29

Zadnja izmjena: 23.06.2024. 17:47

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Tuhovec u subotu je proslavilo 90 godina svog postojanja ranojutarnjom budnicom, cjelodnevnim programom, ae u večernjim satima održana je i svečana sjednica, izvijestili su iz Grada Varaždinskih toplica.

Svečanom obilježavanju, uz topličku gradonačelnicu Dragicu Ratković, prisustvovala je i predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta, koja je vatrogascima tom prilikom zahvalila na svemu što čine za zajednicu.

- Društvo djeluje već dugih 90 godina, a osnovali su se kako bi pomogli svojim mještanima u nevolji. Veliko vam hvala na tome i hvala vam na svemu što činite za našu zajednicu. Želim vam puno sreće i uspjeha u budućim izazovima - poručila je tom prigodom Nofta.

DVD Tuhovec osnovan je 7. siječnja 1934. godine kada su se zainteresirani mještana Tuhovca, Lovrentovca i Škarnika sastali u gostionici, a 68-ero ljudi prepoznalo  je ideju humanog djelovanja na načelima dobrovoljnosti u cilju međusobne pomoći u borbi protiv požarnih i elementarnih nepogoda. Društvo je tijekom 90 godina imalo svojih uspona i padova, a jedna od istaknutijih godina  je 1988. godina kada se u DVD upisalo 15-ero djece koja su danas stasala u vodeće ljude tog društva i zajednice. Poseban značaj u DVD-u ima rad s djecom i mladeži koji se postepeno razvijao posljednjih desetak godina, kao i uvježbavanje natjecateljskih skupina, ističu iz Varaždinskih Toplica.

Komentari