počeci daleke 1928. godine

FOTO DVD Veliki Bukovec proslavio 90 godina djelovanja

Objavljeno: 14.07.2018. 18:22

Zadnja izmjena: 14.07.2018. 18:31

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Bukovec u subotu je, 14. srpnja, velikom svečanošću proslavilo dugih 90 godina postojanja i neprekinutog djelovanja.

DVD je osnovan daleke 1928. godine, nakon velikog požara kada je gotovo pola sela izgorjelo. Otada traje neprekinuta aktivnost društva koje danas ima 50-ak članova, od veterana do djece. Svečani dan za vatrogasce u Velikom Bukovcu počeo je budnicom limene glazbe i nastavljen je svetom misom za preminule vatrogasce u župnoj crkvi, a nakon okupljanja uzvanika i gostiju krenulo se po pokrovitelja svečanosti – Općinu Veliki Bukovec.

- Općini je velika čast što su nas vatrogasci zamolili za pokroviteljstvo i odluka Općinskog vijeća bila je jednoglasna - ističe načelnik općine Franjo Vrbanić, koji je sa zamjenikom Kristijanom Matasom i predsjednicom Općinskog vijeća Jasenkom Zdelar dočekao vatrogasnu povorku.

- DVD Veliki Bukovec je društvo A kategorije i noseće društvo operative, edukacije, rade s mladima i sve u domeni vatrogastva i šire. Drago mi je da se uprava društva i vatrogasni kadar pomladili, operativni dio mlađi je od 35 godina što znači da i budućnost društva nije upitna. A tu je i muški i ženski pomladak koji se natječu u Varaždinskoj i susjednim županijama - dodaje načelnik 

Što se tiče opreme, DVD Veliki Bukovec ima sve uvjete za ispunjavanje svojih zadaća.

- Oprema je na zavidnom nivou i sve zadaće mogu riješiti, ali planiramo njezinu obnovu. Ove godine dosta sredstava je išlo za proslave jer sva tri društva, Veliki Bukovec, Kapela Podravska i Dubovica, obilježavaju 90 godina djelovanja, ali za sljedeće tri godine planiramo ulaganja u opremu i edukaciju. DVD-u Veliki Bukovec prošle je godine donirano navalno vozilo iz Velike Britanije, a nabavljeno je putničko vatrogasno vozilo marke Mercedes s dopunom opreme. Nova će oprema stići sljedeće godine, a razmišljamo i o opremi za spašavanje na vodi s obzirom da je naše područje ugroženo i od poplava - najavljuje načelnik 

 

 

Komentari