uz mnogobrojne goste

FOTO DVD Vrtlinovec proslavio 70 godina djelovanja

Objavljeno: 10.07.2018. 11:15

Zadnja izmjena: 10.07.2018. 11:23

U subotu, 30. lipnja, uz mnogobrojne goste, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrtlinovec obilježilo je 70 godina uspješnog rada.

Uz vatrogasce iz DVD-a, Varaždinbreg, Kneginec Gornji, Kneginec Donji, Slanje, Gradišće, Varaždinske Toplice, Tuhovec, Leskovec Toplički, Grešćevina, Drenovec i Novi Marof, proslavi su prisustvovali; saborski zastupnik Anđelko Stričak, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Saša Lenček, gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković, županijski vijećnik general Željko Dvekar, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždinske Toplice Milan Čolja i Mario Karafin.

Predsjednik Tomica Čukli naglasio je da je u tom periodu izgrađen vatrogasni dom, vatrogasni poligon, nabavljeno kombi vozilo, kao i sva potrebna minimalna vatrogasna oprema. Društvo ima potrebnih deset opremljenih i obučenih operativnih vatrogasaca, kao i dosta mladeži i djece. Nadalje iz izvješća je vidljivo da u selu nije bilo većih požara i drugih intervencija, te da je B ekipa DVD-a Vrtlinovec dva puta, uz odlične rezultate sudjelovala na državnom takmičenju vatrogasaca, za što je društvo od Grada Varaždinske Toplice dobilo spomen plakete.

U svom obračanju prisutnima, saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je da je mnogo članova DVD-a Vrtlinovec sudjelovalo u domovinskom ratu, te da su onda u ratu kao i sada u miru sebe stavili na prvu crtu, u zaštitu ljudi i imovine. Isto tako naglasio je da su ovdje prisutna djeca zalog dalnjeg uspješnog rada društva. 

To je bila prilika i za dodijelu priznanja istaknutim članovima vatrogasnog društva pa tako od mnogo podjeljenih priznanja valja spomenuti vatrogasnu spomenicu „Vatrogasni veteran“, koju su primili Miroslav Novak i Josip Levatić, vatrogasci s 30. godina operativnog staža u društvu.  

Komentari