motiviranje za upis u obrtnička zanimanja

FOTO Dvjestotinjak osmaša iz naših škola posjetilo je Zagrebački obrtnički sajam

Objavljeno: 29.04.2018. 10:37

Zadnja izmjena: 29.04.2018. 10:41

Više od dvjesto učenika osmih razreda iz pet osnovnih škola Varaždinske županije posjetilo je u petak, 27.travnja, Zagrebački obrtnički sajam kako bi se upoznali s obrtničkim zanimanjima koja su danas sve potrebnija, a sve manji broj učenika ih upisuje. 

Učenici su, zajedno s ravnateljima svojih škola, sajam razgledali na poziv Obrtničke komore Varaždinke županije i u suradnji s Varaždinskom županijom, a na Velesajmu su ih dočekali domaćin, predsjednik zagrebačke Obrtničke komore Mirza Šabić i Mario Milak, predsjednik OKVŽ,  a pridružio im se i županijski pročelnik za obrazovanje Miroslav Huđek.

Posjet Zagrebačkom obrtničkom sajmu organiziran je s ciljem promocije obrtničkih zanimanja osmašima, budući da sve manji broj učenika upisuje strukovne škole. Učenici iz Ivanca, Maruševca, Voće, Klenovnika i Radovana sa zanimanjem su razgledali sajam i demonstraciju obrtničkih zanimanja, koje su im prezentirali srednjoškolci zagrebačkih strukovnih škola, zajedno sa svojim majstorima.

Sajam su koji dan ranije posjetili i učenici Osnovne škole Novi Marof, a Mario Milak zadovoljan je velikim odazivom učenika na Zagrebački obrtnički sajam. On već dulje vrijeme aktivno sudjeluje u kampanji poziva učenicima da se opredijele za neko od obrtničkih zanimanja pa je učenicima završnih razreda osnovnih škola iznova poručio:

- Pozivam vas da odaberete neko od obrtničkih zanimanja jer njihova je vrijednost dokazana. Bilo gdje u svijetu da se nađete, vrijedne ruke i sposobnost se priznaju – ističe predsjednik OKVŽ i ponavlja da su obrtnici danas iznova cijenjeni i traženi u društvu.

 

Komentari