MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Foto - Eduardo da Silva u Nedelišću promovirao "Međimurje u pokrentu"

Objavljeno: 26.06.2021. 19:38

Zadnja izmjena: 26.06.2021. 19:44

Prvo od pet velikih masovnih događaja, u okviru projekta Međimurje - Europska regija sporta 2022, održalo se danas na SRC Trate u Nedelišću, gdje su se mnogi sudionici priključili zajedničkom vježbanju koje je predvodio proslavljeni hrvatski olimpijac i ponajbolji hrvatski atletičar Branko Zorko, porijeklom Međimurac, kao i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eudardo da Silva.

Da mlade treba poticati na sport, jer tjelesna aktivnost predstavlja jedan od temeljnih uvjeta za normalan rast i razvoj te doprinosi očuvanju zdravlja tijekom cijelog života rekao je Eduardo da Silva.

- Drago mi je što sam danas u Međimurju, prvoj županiji koja nosi titulu Europske regije sporta. Prepoznali ste da je sportska aktivnost važna karika u životu svakog od nas. Važno je da se djeca bave sportom ponajprije zbog zdravlja, a možda se baš u ovom kraju krije novi sportski talent, zaključio je Eduardo da Silva.

Predsjednik Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije Mato Kljajić, pozdravio je sve prisutne i zahvalio im što se bave sportom i što su odabrali sport kao svoju redovnu tjelesnu aktivnost.

- Veseli me vidjeti raznolikost dobi danas ovdje, od najmlađih pa do najstarijih. Korisno je da djeca od najmlađe dobi počnu sa sportom jer na taj način postižu radne navike o disciplini i odgovornosti. Ponosni smo na sve vas, vi ste jedan od razloga zbog kojeg je Međimurje Europska regija sporta. Hvala vam što se bavite sportom, rekao je Kljajić

Prisutnim sportašima obratio se i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je između ostalog poručio: „Neka nam Međimurje, kao Europska regija sporta diše punim plućima.“

U okviru Europske regije sporta, jedan od glavnih ciljeva je potaknuti lokalne zajednice da osiguraju dostupnost sportskih sadržaja za sve dobne uzraste, jer je krajnji cilj podignuti postotak sportski aktivnog stanovništva za 15% - „Aktivan život - zdrav život“

Današnje aktivnosti vezane uz projekt Međimurje - Europska regija sporta 2022. godine održale su se u suradnji s Općinom Nedelišće, a u planu je organizirati pet velikih masovnih događaja pod nazivom „Međimurje u pokretu“ na kojima će klubovi i sportske udruge s područja Međimurske županije predstaviti svoje aktivnosti.

Sportske udruge na svojim poligonima predstavile su se sa svojim aktivnostima, a znatiželjni sudionici su se vrlo rado priključili isprobavanju. Tako su se danas predstavili Atletski klub Nedelišće, Škola nogometa Pušćine, Gimnastički klub Marijan Zadravec-Macan, Udruga žena Nedelišće, Udruga žena Dunjkovec, Udruga sportska rekreacija „Sport za sve“, Odbojkaški klub Međimurje Centrometal, Ženski odbojkaški klub Nedelišće Elting kao i Škola nogometa Petica.

Komentari