svečani prijem

Foto - Ekipa Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije pobjednik je državnog natjecanja

Objavljeno: 13.06.2024. 17:29

Zadnja izmjena: 13.06.2024. 17:33

Varaždinska županija ima prvake u svim dobnim kategorijama: 18-eročlana ekipa Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije ukupni je pobjednik ovogodišnjih Sportskih susreta Matice umirovljenka Hrvatske. Odličan rezultat ostvarili su na osmom po redu državnom natjecanju održanom u Dugoj Resi.

Čestitke je danas uputio župan Anđelko Stričak, a predsjednica Županijskog saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Jadranka Bahlen je zahvalila županu i Županiji na podršci.

- Čestitamo vam od srca, a posebno smo ponosni što ste pobjednički pehar prvi put donijeli u Varaždinsku županiju. I dalje ćemo pružati potporu aktivnostima Saveza udruga umirovljenika, ali i napraviti iskorak budući da ćemo prvi u Hrvatskoj izraditi strategiju „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi“ – istaknuo je župan Stričak.

Upravo je danas održana i prva sjednica Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu projekta „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi“.

- Danas smo na sjednici utvrdili hodogram aktivnosti i odredili koji su prioriteti, a već je provedena i anketa o kvaliteti života među osobama treće životne dobi iz naše županije. U tijeku je obrada dobivenih podataka, čime ćemo prvi u Hrvatskoj imati relevantne podatke o kvaliteti života i potrebama naših umirovljenika budući da je u anketi sudjelovalo oko 2.000 ljudi treće životne dobi – rekao je župan, ujedno predsjednik Koordinacijskog odbora.

Komentari