svečano otvorenje

Foto - Elektrostrojarska škola Varaždin domaćin 57. državnog natjecanja iz astronomije

Objavljeno: 21.05.2024. 09:19

Zadnja izmjena: 21.05.2024. 09:20

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog astronomskog društva, u sportskoj dvorani Druge gimnazije Varaždin otvoreno je 57. državno natjecanje iz astronomije koje traje od 20. do 22. svibnja, a domaćin je Elektrostrojarska škola Varaždin.

Uz natjecatelje iz cijele Hrvatske te mentore otvorenju su nazočili i pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos, kao i Vibor Jelić, predsjednik Državnog povjerenstva natjecanja iz astronomije.

-Ovo je jako dobra prilika da promoviramo sve naše Centre izvrsnosti. To su natjecanja koja po broju sudionika nisu velika, ali nas itekako raduje što smo baš mi domaćini Državnog natjecanja iz astronomije. Varaždinska županija je financirala i zvjezdarnicu te imamo takve uvjete da možemo odgovoriti na želje i potrebe naših učenika - poručio je pročelnik Huđek.

Ravnatelj Kos je naglasio kako nema puno škola u Hrvatskoj koje imaju svoju zvjezdarnicu.

-Rezultat ulaganja je sve ono što danas imamo u Elektrostrojarskoj školi, od  Centra izvrsnosti za astronomiju sa zvjezdarnicom, teleskopima i svom opremom koju trebamo imati, a upravo je to prvi korak za stvaranje vrhunskih rezultata - rekao je.

Komentari