drugačiji noćni život

FOTO Evo gdje Feministi, Šovinistice i Djevojke s HIV-om nalaze jedan sasvim drugačiji tip večernje zabave

Objavljeno: 04.02.2018. 19:21

Zadnja izmjena: 04.02.2018. 19:27

Foto: Domagoj Miletić

Normalno je da ljudi vole izaći negdje navečer, osobito preko vikenda - i mi često fotkamo mnoge koji za mjesto druženja odaberu neki od caffe barova i klubova, pa uz cugu, glazbu i društvo ili partnere provedu večer.

Ipak, postoji i jedan sličan ali bitno različit način večernjeg provoda. I tu je društvo, i tu je cuga po izboru i dobar odabir glazbe - od Beatlesa do Red Hot Chili Peppersa. Ali je tu i nešto drugo, što privlači sve više Varaždinaca različite dobi, a službeno nosi naziv Varaždinska liga - kviz u Gossipu.

Otkačena imena

Natječu se ekipe, uglavnom neobičnih i duhovitih imena - osim Feminista i Šovinistica koje smo stavili u naslov, tu su još Majmunska posla, Alzheimeri, Organizacija udruženog rada, Inkvizicija, Probisvjetari, Djevojke s HIV-om - i tu ćemo stati s nabrajanjem, jer ih je samo na otvaranju nove, već treće sezone bilo ravno 19. Neke od ekipa na kraju večeri za nagradu (ili utjehu) dobiju i rundu pića po izboru. A pobjednik sezone - koja će trajati sve do 8. lipnja na kraju dobiva i posebnu nagradu. Dvije pobjedničke ekipe nedavno završene 2. sezone dobili su bon od 700 kuna za Đurinu hižu ili 1000 kn bona za izlet. 

No, nagrade stvarno nisu bitne. Bitna je ona atmosfera dok mlada voditeljica i organizatorica Ena Velagić čita pitanja s velikog ekrana ili objavljuje konačne rezultate. Znate li u kog se prvog afričkog studenta na jednom havajskom sveučilištu davne 1960. zaljubila Ann Dunham? Ako ne znate, dajte malo prosurfajte po Wikipediji, odgovor će vas i iznenaditi i malo nasmijati. Upravo u toj sprezi intelektualnog i zabavnog vjerojatno i leži čarolija Varaždinske lige. Iako je sezona počela, slobodno sastavite ekipu od najviše 5 članova, smislite neko ime i isprobajte koliko ste dobar kvizoman. Zabava je zajamčena - a nagrada ovisi samo o vašem znanju. 

Komentari