dani općine

Fotogalerija - Svečana sjednica Općine Petrijanec: kako je bilo i tko je sve došao

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.06.2021. 18:40

Zadnja izmjena: 29.06.2021. 11:07

Foto: Luka Šalamun

Općina Petrijanec danas je proslavila svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća prilika je da se nabroje svi realizirani projekti, ali i da se najave novi.

Tom je prilikom načelnik Željko Posavec otkrio što mu je bila glavna motivacija i ohrabrenje. - Potpora sumještana samo je dokaz da smo u prošlom mandatu krenuli s razvojem napretka naše općine u pravom smjeru. Sve ono što smo dosad ostvarili i sve ono što ćemo tek postići dolazi zahvaljujući drugačijem, suvremenijem, optimiziranom upravljanju. Naša je vizija razvoja Općine Petrijanec u modernu i naprednu općinu jasno zacrtana i ona nam je glavna nit vodilja u upravljanju - rekao je Posavec.

Značajni projekti provedeni u Općini uključuju poboljšanje uvjeta u u školi i vrtiću radi povećanja kvalitete obrazovanja, aglomeraciju u naseljima, uređivanje vodovodne mreže, a najavljeno je uvođenje širokopojasnog interneta te daljnje ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Svim su projektima dodatno na pomoć bila europska sredstva te suradnja s partnerima i javim tvrtkama.

Čestitke načelniku i njegovom timu na uspješnom provođenju projekata uputila je zamjenica župana Silvija Zagorec te je naglasila kako će Općina u Varaždinskoj županiji imati partnera za realizaciju budućih projekata.

"Ovdje je SDP-ov načelnik, mladi, agilni inženjer koji je napravio izuzetno puno za općinu. Odlično upravlja. Izgradio je vrtić, više ne postoje liste čekanja za vrtić i uz to imaju najmanje cijene vrtića, radi se aglomeracija, jako puno projekata europskim novcima", rekao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj kao izaslanik predsjednika Zorana Milanovića, a sjednici je nazočio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

 

 

 

 

Komentari