općina petrijanec

Foto - Evo kako je bilo na akciji čišćenja šume u Zelendvoru

Objavljeno: 30.04.2024. 17:52

Zadnja izmjena: 30.04.2024. 17:52

Povodom dana planeta Zemlje, Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Varaždin, Općina Petrijanec i komunalna tvrtka Priroda i učenici te zaposlenici OŠ Petrijanec zajedničkim su snagama organizirali čišćenje šume u Zelendvoru koja je pod ingerencijom Hrvatskih šuma, dok je kontejnere za smeće osigurala varaždinska Čistoća.

Kako je istaknuo načelnik Željko Posavec istaknuo je:

- Prije svega želimo potaknuti, ove mlade ljude, učenike da razvrstavaju otpad, da ne stavljaju otpad u šume i na puteve te da prije svega imamo jednu kulturu odlaganja otpada kakva priliči Općini Petrijanec i s obzirom na sve dostupno u Općini Petrijanec - rekao je načelnik Posavec i dodao kako je mještanima općine dostupno mobilno reciklažno dvorište za problematičan otpad, kao i kontejner za glomazni otpad koji se nalazi u dvorištu Općine.

Predsjednik Hrvatskog šumarskog društva organka Varaždin Davor Topolnjak kazao je kako otpada nažalost i dalje ima po šumama, ali akcije se provode, a u planu je i sadnja s lokalnim samoupravama.

- U dugogodišnjoj suradnji s lokalnom samoupravom krećemo u takve akcije čišćenja šuma od otpada. Ove godine smo na području općine Petrijanec, u dogovoru s načelnikom, školom i Hrvatskim šumarskim društvom krenuli smo na ovo područje - rekao je.

Komentari