kud salinovec i gosti

Foto - Evo kako je bilo na božićnoj folkorno-tamburašnoj večeri u Ivancu

Objavljeno: 12.12.2023. 09:31

Zadnja izmjena: 12.12.2023. 09:31

Posjetiteljima koji su se u subotu okupili u dvorani Područne škole u Salinovcu, domaći KUD Salinovec sa svojim je gostima, KUD-om Bokolje iz Dobropoljane na otoku Pašmanu, te s KUD-om Mak iz Trnovca nastupao na folklorno-tamburaškoj božićnoj večeri 'Cmreki v snegu spiju'.

Odrasli folkloraši publiku su zabavili s dvije točke, a nastupila je i dječja folklorna sekcija dok je plesače pratio klupski tamburaški sastav. Veliki pljesak dobili su i članovi folklora KUD-a Mak iz Trnovca. Članovi KUD-a Bokolje prikazali su plesove i narodne nošnje svoga kraja. Pozdravne riječi svima okupljenima uputio je predsjednik KUD-a Vjekoslav Ptiček. Predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras čestitajo je na postignutim rezultatima te nastupima kojima svoje stvaralaštvo čine vidljivim, naglasio je da je bogat kraj koji ima takve udruge. Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić zahvalio je na njegovanju tradicije i prenošenju iskustva na mlade te njegovanju običaja i baština. 

- Upravo djeca i mladi u vašim redovima ono su što me posebno raduje. Grad Ivanec vrlo pažljivo prati vaš rad i vaše nastupe, podupire ih, a tako će i ostati ubuduće – poručio je.

Nakon završetka glazbene večeri, u posjet malim folklorašima došao je i sv. Nikola te im uručio slatke poklon vrećice.

Komentari