arena varaždin

Foto - Evo što je rečeno na konferenciji posvećenoj radu s darovitom djecom u Varaždinu

Objavljeno: 19.04.2024. 13:43

Zadnja izmjena: 19.04.2024. 13:43

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u Varaždinu je održana 4. međunarodna tematska konferencija „Dobra praksa u radu s darovitima“.

Konferencija je organizirana na hibridan način, uživo u konferencijskoj dvorani Sportske dvorani Arena te online preko Zoom platforme. Predavači na konferenciji redom su eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima, a dolaze iz Nizozemske, SAD-a, Mađarske i Hrvatske.

Konferencija je bila prilika i za promociju četvrte generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA Hrvatska (Radboud International Training on High Ability, 15 polaznika) te za promoviranje novih Europskih točaka za darovite (Albanian Talent Center, Dječji vrtić Vinica i Osnovna škola Privlaka). Župan Anđelko Stričak pohvalio je organizaciju ove konferencije.

- Varaždinska županija je predvodnik na području obrazovanja u Hrvatskoj, a čak 62% proračuna izdvajamo za obrazovanje. Mi imamo 14 Centara izvrsnosti te pet Centara izvrsnosti u strukovnom obrazovanju, dva Centra kompetentnosti te jedini Europski talent centar u Hrvatskoj. Na te činjenice smo jako ponosni. Izuzetno je dobro da se održavaju ovakve konferencije na kojima možemo podijeliti iskustva zainteresiranim sudionicima iz Hrvatske, ali i Europske unije. Hrvatska je članica najprestižnijih svjetskih asocijacija i dobro je da surađujemo i razmjenjujemo iskustva i znanja- rekao je župan.

Komentari