Grad Novi Marof

Foto - Evo kako je bilo na proslavi Praznika rada na Grebengradu i na druženju u Sportskom parku

Objavljeno: 01.05.2024. 18:40

Zadnja izmjena: 01.05.2024. 18:40

I ove je godine Grad Novi Marof u suradnji s Planinarskim društvom Grebengrad organizirao proslavu Međunarodnog praznika rada na Grebengradu te obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, dok je na Šejanu tradicionalno druženje organizirao novomarofski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Gradonačelnik Siniša Jenkač čestitao je Praznik rade te istaknuo: 

- Iz godine u godinu na Grebengrad dolazi sve više ljudi kako bi uživali u tradicionalno odličnom grahu, no znaju i da ovdje nudimo mnogo više od toga, a to su prekrasna priroda i naša utvrda Grebengrad. Upravo iz tih razloga, ovdje se svake godine okupe brojni građani, ne samo s novomarofskog područja, nego iz cijele Varaždinske županije, pa i šire.

Osim na Grebengradu, građani su se družili i na lokaciji Šejan, gdje je osim graha u ponudi bilo i meso s roštilja, a za dobru atmosferu bio je zadužen OK band iz Križevaca. Prvi je put u novomarofskom Sportskom parku održan i ulični malonogometni turnir u organizaciji ŠD New Marof City, a na istoj lokaciji posjetitelje su dočekali grah, napuhanac te igre za djecu i odrasle, organizirane u suradnji s NK Novi Marof. Na travnatom terenu uživalo se u odbojci, graničaru, badmintonu, ali i zagorskom bočanju.

Komentari