varaždin

Foto - Evo kako je bilo na prvoj participativnoj radionici o uređenju Dravske park šume

Objavljeno: 25.04.2024. 17:44

Zadnja izmjena: 25.04.2024. 17:44

U varaždinskoj palači Herzer održana je prva u nizu participativnih radionica u sklopu projekta InterACT Green, čiji je nositelj Grad Varaždin.

Nakon predstavljanja projekta kojem je cilj, kako je istaknula pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Slađana Miočić, oživjeti prostor Dravske park šume, osmisliti dodatne sadržaje i stvoriti kvalitetnije okruženje za građane, uslijedila je radionica po metodi timskog rada.

Kako navode iz Grada Varaždina, okupljeni su, između ostaloga, predložili regulaciju prometa na prostoru Dravske park šume, pristup rijeci prilagođen za sportove na vodi, vježbalište i učionicu na otvorenom, uređenje biciklističkih staza koje povezuju grad sa šumom i šumski biciklistički poligon, umjetnički sadržaj u skladu s prirodom te brojne druge prijedloge.

Radionica, koju je vodila arhitektica Maja Kireta, je poslužila za prioritizaciju ideja koje će biti osnova za provedbu javnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog natječaja. Kako je naglašeno na radionici, kroz realizaciju ovog projekta nastojat će se uskladiti želje i potrebe struke i građana, ali prvenstveno sačuvati prirodno bogatstvo.

Konstruktivna rasprava i angažman sudionika pokazali su velik interes za temu i koliko je prostor Dravske park šume važan za Varaždince, a projekt InterACT Green, vrijedan nešto više od pet milijuna eura, od kojih je 80% bespovratnih sredstava iz programa Europske urbane inicijative, značajan za Grad Varaždin i njegove projekte partnere. 

Komentari