obilazak

Foto - Evo kako napreduju radovi na obnovi starog objekta u gradskom parku Ivanec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.09.2022. 13:51

Zadnja izmjena: 07.09.2022. 13:52

Radovi na energetskoj obnovi starog objekta u gradskom parku Ivanec u punom su jeku pa se već nazire nova vizuraovog arhitektonskog bisera iz Kukuljevićeva doba, starog oko 150 godina.

Objekt je, naime, dobio novi krov, a nakon skidanja stare žbuke i čišćenja, svjetlo dana ugledala je i originalna cigla, koja daje posebnu draž ovom povijesnom zdanju, a koja će se sačuvati u izvornom obliku. S obzirom na to da je zgrada dio povijesti stare gradske povijesti, Grad Ivanec ju je odlučio energetski obnoviti, urediti je i staviti u turističku funkciju. 

Vrijednost ugovorenih radova je 1,6 milijuna kuna, od čega je milijun kuna vlastitih sredstava osiguranih u proračunu, dok je Grad još 600.000 kuna potpore ostvario uspješnom prijavom na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Tijek radova na objektu redovito prati gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem i resornom pročelnicom Irenom Kresonja.

Napomenimo kako je projektom predviđeno i uređenje sanitarnog bloka koji će, osim s unutarnje, biti dostupan i kroz zaseban ulaz s vanjske, zapadne strane. Time će se ujedno urediti moderan javni gradski toalet, koji će posjetitelji moći koristiti prilikom manifestacija koje se odvijaju u gradskom parku i u centru grada.

 

Komentari