OPĆINA PETRIJANEC

Foto - Evo kako se predstavila petrijanska udruga maškara u Samoboru

Objavljeno: 21.02.2023. 09:03

Zadnja izmjena: 21.02.2023. 12:13

Udruga maškara “Petrajski kurent” jučerašnje poslijepodne provela je na 197. Samoborskom fašniku gdje su ponovno maškare obilježili mnoga čarobiranja u povorci, a u drugi dio fašnika obilježili su njihova predstavljanja fašničkoj publici.

Povorka gostiju iz Hrvatske ali i raznih dijelova Europe prilika je za predstavljanje tradicionalne maske iz Petrijanca. I ove su godine tako tzv. Slobodnu fašičku republiku pohodile maskirane gostujuće skupine iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije: Kurenti Rogoznica – Ptuj, FD Međimurske krave – Novo Selo na Dravi, Udruga žena – Štefanec, Vredne roke – Dragoslavec, Garaža Baćina – Ploče, Udruga maškara ” Petrajski kurent “ – Petrijanec, Kalinka – Čakovec, Župski Gospari Gusari, Manjgure – Župa dubrovačka, Etnološko društvo Prforcenhaus Kostanjevica na Krki i Kapelski krampusi – Kapel Brežice. 

-Maske će Samoborom vladati sve do 21. veljače pa se pozivaju čarobnjaci, vilenjaci, mađioničari, iluzionisti, alkemičari, vračevi, kvazi znanstvenici, fejk istraživači i razni drugi pronalazači, da osmisle čarobnu formulu za trajno rješenje svakodnevnih briga i problema. Imate li kakvu genijalnu ideju na tu temu uključite se u akciju, osmislite što originalniju masku i budite važan faktor u skorašnjim fašničkim spelancijama –rekli su organizatori.

Komentari