dijele se i nagrade

FOTO: Evo kako to izgleda na 6. Festivalu tikve na varaždinskom placu: Degustacija pita, savijača, štrukli, košticama

Objavljeno: 27.10.2018. 09:56

Zadnja izmjena: 27.10.2018. 15:24

Foto: Viktor Hranić

Na varaždinskome placu danas je održan 6. Festival tikvi uz do sada najbolju atmosferu, bogatu ponudu i društvo. Što se sve može ukusno pripremiti i ispeći od tikve, pokazale su udruge žena 'Trnovečko srce', te OPG-ovi Ivana Rožić i Andreja Petrović.

Štandovi s njihovim pitama, savijačama, štruklima, kruhom, pogačama, uljima, košticama i drugim delicijama danas su bili nezaobilazna postaja svim posjetiteljima.

Ništa manje posjećen nije bio ni štand prof. Marijana Bušeka, poznatog carwing majstora, inače redovitog profesora dekoracije na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te vlasnika brojnih zlatnih medalji sa carwing natjecanja širom svijeta. Obične tikve, cikla, repa, komorač i drugo povrće u njegovim su se rukama pretvarali u prava umjetnička djela, a mališane je posebno oduševio papagaj izrezbaren od bijele repe.

Na ovogodišnjem izdanju Festivala tikve proizvođači su predstavili neke od najvećih primjeraka na koje su osobito ponosni. Tako se na placu moglo vidjeti ekstra velikih tikvi obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Kereša i Obad, Uslužne uljare Presečki, te Silvija Hajduka.

A u natječaju za najljepše ukrašenu tikvu sudjelovali su učenici varaždinske II., IV., VI. i V. osnovne škole. Svi radovi su kreativni i posebni, u sve je uloženo puno ljubavi, truda i vremena, stoga će Gradska tržnica nagraditi sve učenike koji su sudjelovali. Kako se ipak moralo izabrati najbolje, 1. mjesto pripalo je V. osnovnoj školi, čiji su radovi bili posebno maštoviti.

Čestitke učenicima svih škola koje su se odazvale pozivu na sudjelovanje u natječaju uputio je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar: 'Zahvaljujemo svim školama koje su se odazvale našem pozivu. Radovi sve djece su odlični, pa smo ih odlučili sve izložiti i nagraditi. Posebno čestitam pobjedničkoj školi koja će biti i dodatno nagrađena. Pozivam sve roditelje, bake i djedove, te sve Varaždince da dođu ovih dana na naš plac i razgledaju ovu jedinstvenu izložbu.'

I na kraju, ali ne i najmanje važno, za dobru atmosferu na Festivalu tikvi zadužen je bio tamburaški sastav Elita koji je dao događaju upečatljivu zvučnu kulisu.

Komentari