doznajemo

Foto - Istražili smo drže li se Varaždinci klasike na blagdanskom stolu ili posežu za specijalitetima

Piše: Nika Bosilj

Objavljeno: 01.01.2025. 09:39

Zadnja izmjena: 01.01.2025. 09:40

Foto: Nika Bosilj

Za vrijeme blagdana najveće su pripreme oko blagdanskog stola. Koje se meso najviše prodavalo i je li protekla godina bila iznimka po pitanju navika građana doznali smo od prodavača iz mesnica na varaždinskom placu.

Blagdanska je purica tradicionalno božićno jelo, a je li i ove godine bila na većini blagdanskih stolova doznali smo od strane prodavača. Klaudija Tkalec iz OPG-a Šurlan navela je kako se kod njih prodalo najviše pura i patki, a Anamarija Koprek iz OPG-a Šurlan i Ksenija Kovačić iz Peradarstva Blagus dodale su kako su oni, uz patke i pure, prodali i dosta bijelog mesa i cijelih pilića. Sve tri ipak su zaključile kako su najpopularnije i ove godine bile purice i patke, a prije Nove godine, kako kaže Ksenija Kovačić, prodavala se podosta i svinjetina.

Komentari