obilježavanje dana općine

FOTO Evo najzanimljivijih trenutaka sa svečane sjednice u Martijancu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2017. 16:21

Zadnja izmjena: 11.11.2017. 16:25

Foto: Viktor Hranić

Danas je u Martijanecu povodom obilježavanja dana Općine u Kulturno - informativnom centru održana svečana sjednica kojoj su između ostalih prisustvovali župan Radimir Čačić, predsjednik županijske skupštine Alen Runac i saborski zastupnik Josip Križanić.

Prema riječima načelnika Dražena Levaka, četiri glavna problema u općini su škola, vrtić, poplava i biciklističke staze, a kako kaže, veći dio toga još uvijek nije riješeni i to se planira ostvariti kroz sljedeće četiri godine.

- Mi smo jedna od malobrojnih općina u ovoj županiji koja nema jednosmjensku nastavu i  svoj vrtić, a to je preduvjet da mladi ostanu ovdje -  rekao je Levak i dodao kako će se izgraditi dodatnih šest učionica u školi ali i da županija planira prijaviti školu na energetsku obnovu. 

''Martijanec nije htio, a sada ministrica obrazovanja ne da''

U svom je govoru župan Čačić rekao kako je došao trenutak da se neke ideje ostvare da to mora biti gotovo prije završetka mandata načelnika Levaka, kao i njegovog mandata te se još jednom osvrnuo na činjenicu da u Martijancu nema jednosmjenske nastave.

- 94 posto naše županije je u jednosmjenskoj nastavi, a nisu Martijanec, Ilija i Veliki Bukovec. Dakle, svi ti genijalci koji su tada prodavali maglu i demagogiju su ovdje razotkriveni kao štetočine svom stanovništu - rekao je Čačić i nastavio

- Sve ono što smo napravili u 32 škole i  dvorane, a Martijanec nije htio sad neće ministrica obrazovanja. Ne da i točka. Štromar veli ovo kaj je država dužna vratiti našoj županiji, nek si županija sama sagradi objekte. Nedamo, bez obzira što postoji zakon i model i već potvrđen projekt - rekao je Čačić i dodao kako će se ipak dograditi škola po jednom drugom modelu iz sredstava koje će dati županija i država. 

 

 

 

Komentari