održana u pastrolanom centru..

FOTO Evo najzanimljvijih trenutaka sa svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.04.2018. 20:26

Zadnja izmjena: 17.04.2018. 20:28

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki, održanoj danas u Pastoralnom centru u Trnovcu, započelo je obilježavanje Dana Općine, a uz veliki broj uzvanika sjednica je bila prilika da se pobroje svi uspjesi i realizirani projekti u proteklih godinu dana te najave novi.

Tako je načelnik Zvonko Šamec istaknuo radove na uređenju Dravske ulice u Trnovcu. Riječ je o zajedničkoj investiciji Županijske uprave za ceste Varaždinske županije i Općine u iznosu od gotovo milijuna kuna. Zahvaljujući dobroj suradnji s tvrtkom Varkom izgrađen je kanalizacijski sustav u Ulici Gustava Krkleca u Trnovcu, a započelo se s radovima u naseljima Štefanec i Šemovec na postavljanju novog transportnog i opskrbnog vodovoda u duljini od 1,3 km. Investicija je vrijedna oko 2 milijuna kuna. Hrvatska elektroprivreda uložila je 700 tisuća kuna u postavljanje nove trafostanice u naselju Šemovec.

Kako je rekao načelnik, novi veliki projekti nastavljaju se i ove godine.

– Najveći je uređenje Ulice Široke ledine. Općina Trnovec Bartolovečki dobila je više od 3,2 milijuna kuna za izgradnju i uređenje te ulice. Radi se o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području Općine koja je unatrag nekoliko godina u cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi, izgradnji i uređenju rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenju javnih objekata, imala više od 50 milijuna kuna investicija – rekao je Šamec.

Obraćanje gostiju...

 U ime gradonačelnika i načelnika općina Dan Općine Trnovec Bartolovečki čestitao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić istaknuvši da je ova Općina primjer kako se radi za dobrobit mještana, kroz smislenu politiku, i da druge sredine mogu biti i pomalo zavidne na renome koji Općina Trnovec Bartolovečki ima.

Napore koje ulaže te rezultate koje Općina postiže pohvalio je i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin. Naglasio je suradnju Županije i Općine kao ogledni primjer kako lokalna uprava treba djelovati te dodao da ovu općinu karakterizira sudjelovanje svih u dobrobiti zajednice.

Posljednji je čestitao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je posebno naglasio okrenutost budućnosti Općine u kojoj je jedna od 72 hrvatske škole koje će biti dio eksperimentalnog programa kurikularne reforme.

 – Tu će djeca učiti drugačije, da nauče rješavati probleme, da se snalaze u životu. Uložit ćemo za tablete i edukaciju nastavnika. Kako će se pokazati kod vas, tako će biti za godinu dana u drugim školama jer nećemo čekati – rekao je potpredsjednik Vlade i podsjetio da Općina Trnovec Bartolovečki, zakonskim izmjenama, ima dva milijuna kuna više u proračunu što će, siguran je, ulagati u daljnji razvoj.

Na sjednici su dodijeljene nagrade najboljim učenicima osnovnih škola, Sari Kovačić te Marti Majcen  te javna priznanja – Pekari Klas iz Šemovca, Vatro-servisu i Auto-Florijaniću iz Trnovca te Rukometnom klubu Trnovec za postignute rezultate u sportu.

Napomenimo kako su sjednici između ostalih još prisustovali saborski zastupnici Božica Makar, Mario Habek i Josip Križanić kao i brojni drugi gradonačelnici, načelnici i njihovi zamjenici. 

Komentari