općina trnovec bartolovečki

Foto - Folklorni festival u Trnovcu Bartolovečkom okupio brojne folkloraše

Objavljeno: 04.07.2023. 11:30

Zadnja izmjena: 04.07.2023. 11:30

U sklopu svečanog obilježavanja blagdana Sv. Petra i Pavla, Kulturno-umjetničko društvo MAK Trnovec organiziralo je folklorni festival koji je okupio mnoge folkloraše koji njeguju i čuvaju bogatu kulturnu baštinu svog područja.

Folklorni festival u Trnovcu Bartolovečkom oživio je i proslavio bogatu tradiciju ovog područja, a folkloraši su s ponosom predstavili svoju kulturu i naslijeđe. Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković izrazila je zahvalnost svim sudionicima folklornog festivala koji neumorno i s ljubavlju te s velikom predanošću njeguju tradiciju svog kraja.

- Njegovanje tradicije omogućava nam da sačuvamo našu autentičnost i jedinstvenost, da ne zaboravimo svoje korijene i da budemo ponosni na svoj kraj. Tijekom folklornog festivala, primijetila sam da je šator bio ispunjen mladima koji su s velikim zanimanjem pratili izvedbe. To je vrlo ohrabrujuće jer pokazuje da mladi ljudi cijene našu tradiciju i aktivno se uključuju u njezino očuvanje jer oni su budućnost našeg kraja - rekla je Vitković.

Posjetitelji su imali priliku uživati u nastupima šest folklornih skupina iz Hrvatske i Slovenije, koje su obuhvaćale sve dobne skupine, od najmlađih do starijih.

Komentari