BLAGDANSKI KONCERT

FOTO Gabriela Hrženjak i prijatelji u Vinici priredili vrhunski glazbeni doživljaj

Objavljeno: 28.07.2020. 10:26

Zadnja izmjena: 28.07.2020. 10:30

Jedan od događaja koji su obilježili  blagdan viničke zaštitnice Sv. Ane svakako je bio koncert Gabriele Hrženjak i prijatelja, kojim su prisutnima uljepšali nedjeljnu  blagdansku večer.  Koncert je održan ispred ulaza u crkvu Sv. Marka Ev. te je okupio veliki broj posjetitelja.

Gabriela, inače studentica posljednje godine Muzičke akademije u Zagrebu uz pomoć prijatelja  baritona Dominika Padarića, studenta pjevanja na Kraljevskoj akademiji u Manchesteru  te pijanista Nikole Grabara i Patrika Zamude, studenta klavira u Grazu,  i izvela je splet  poznatih duhovnih pjesama te poznatih arija iz  opereta hrvatskih i inozemnih skladatelja. Bio je to prvi koncert Gabriele u rodnoj Vinici na koju je jako ponosna i čije ime promiče svojim glasom i  nastupima diljem domovine i inozemstva.

Završnicu koncerta obilježila je  izvedba Neka cijeli ovaj svijet iz  mjuzikla Jalta, Jalta,  a nakon dugotrajnog pljeska oduševljene publike Gabriela i prijatelji izveli su na bis još dvije arije.

Sve okupljene  pozdravio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zahvalivši  Gabrieli i njezinim prijateljima na vrhunskom glazbenom događaju koju su priredili te im za uspomenu uručio prigodan poklon, a okupljanim sumještanima zahvalio na dolasku.

Komentari