nužnost poznavanja prve pomoći

FOTO: GDCK Ivanec sudjelovalo u vježbi zaštite i spašavanja u OŠ Franje Serta u Bednji

Objavljeno: 24.09.2018. 11:48

Zadnja izmjena: 24.09.2018. 11:54

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec sa svojim djelatnicima i volonterima bilo je uključeno u veliku Vježbu evakuacije i spašavanja dana 22. rujna 2018. u općini Bednja, točnije u OŠ Franje Serta u Bednji, koja je organizirana sukladno Planu evakuacije Osnovne škole i Planu vježba Općine Bednja. 

Vježba je nosila naziv ''Vježba evakuacije i spašavanja u OŠ ''Franje Serta'' Bednja, pod logom ''Vatra''. Tema vježbe je evakuacija škole, spašavanje djelatnika i stradalih učenika zbog požara nastalog u učionici.

Osim osposobljenosti djelatnika i polaznika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija, jedan od ciljeva vježbe je i osposobljenost i postupak intervencije žurnih službi, te edukacija djece o djelovanju operativnih snaga sustava civilne zaštite. 

Tim podrške GDCK Ivanec pružilo je prvu pomoć dvojici unesrećenih: jednoj osobi s opeklinom 2.stupnja, te drugoj koja je izvučena iz prostorije zbog udisanja dima i mogućeg gubitka svijesti. 

I ovog puta znanja iz prve pomoći, odnosno edukacije Hrvatskog Crvenog križa koje GDCK Ivanec provodi sukladno Katalogu edukacija HCK, i to za odgojno-obrazovne djelatnike, volontere, članove Interventnih timova, pokazala su se izuzetno važnima jer upravo o poznavanju prve pomoći ovisi daljnji tijek spašavanja, osiguranje brze intervencije hitnih službi i u konačnici uspješnost spašavanja.

 

Komentari