evo kako je bilo

Foto - Generacija učenika osmih razreda OŠ Babinec iz 1974. proslavili 50 godina škole

Objavljeno: 07.05.2024. 08:09

Zadnja izmjena: 07.05.2024. 08:09

Zajednički susret učenika završnih razreda Osnovne škole Babinec, a koji su osmi a, b ili c razred završili školske godine 1973./74. održan je u petak, 3. svibnja 2024. godine.

Prvi generacijski susret, 50 godina nakon završetka Osnovne škole potaknuli su Stanko Dugi iz osmog a, Mirko Majhen iz 8. b i Marijana Kutnjak r. Hutinski iz 8.c razreda. Uz 47 učenika, susretu se odazvala i razrednica 8. b, učiteljica Marija Jug,  a nakon okupljanja koje je započelo u 17 sati na terasi restorana Žmah u Babincu, snimljena je zajednička fotografija.

U nastavku druženja izaslanstvo učenika otišlo je na groblje u Cesticu te položilo svijeće i zapalilo svijeću na grobu učiteljice Marije Sedlar, razrednice 8. c razreda, a u spomen na učiteljicu Ivanku Jakopan, razrednicu 8. a razreda, kao i na preminule kolege učenike, potom je vijenac položen kod središnjeg  križa na groblju gdje je molitvu za preminule razrednike, učitelje i učenike predvodila Slavica Kovačić rođena Šinjur. Na generacijski susret učenika, danas mahom u dobi od 65 godina, đaci su donijeli i fotografije iz školskih dana, a sa zanimanjem su pogledali i „Spomenar“ koji je u to doba gotovo držao svaki učenik.  

Komentari