podjela diploma

Foto - Gerontodomaćice Varaždinske županije dovršile obrazovanje za operaterke na računalu

Objavljeno: 28.04.2022. 14:55

Zadnja izmjena: 28.04.2022. 14:55

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače danas je 26 gerontodomaćica primilo diplomu o završenom formalnom obrazovanju za operaterku na računalu.

Gerontodomaćice Društva Crvenog križa Varaždinske županije završile su formalni tečaj u trajanju od 120 sati u sklopu Pučkog otvorenog Učilišta Varaždin. Sukladno jučerašnjoj odluci Vlade Republike Hrvatske, osigurano će biti i 200 milijuna kuna za financiranje provođenja treće faze ovog projekta, a do usvajanja novog programa ESF+. Početak provedbe ugovora iz III. faze planira se tijekom druge polovice ove godine.

- Osim što su jedan dio svog vremena posvetile brizi osobama treće životne dobi koje žive u teškim obiteljskim i socijalnim okolnostima, one su uspješno završile i tečaj za Operaterku na računalu. To nam govori koliko je bitno cjeloživotno obrazovanje, a gerontodomaćice upravo to svojim primjerom dokazuju. Vjerujem da će ovim uspješno završenim tečajem steći nova znanja i vještine kojima će podići konkurentnost na tržištu rada - rekla je zamjenica žuana Silvija Zagorec.

26 gerontodomaćica u dvije grupe

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović dodala je da se divi gerontodomaćicama.

- Riječ je o programu operater na računalu koji traje ukupno 120 sati, a provodili smo ga za 26 gerontodomaćica u dvije grupe. Iskreno čestitam ovim ženama koje su nakon napornog rada, gdje su cijeli dan provodile sa svojim štićenicima još sudjelovale i na edukaciji. Smatram da su edukacijom zaista znatno unaprijedile kvalitetu svog života, ali i života svojih štićenika - dodala je.

Komentari