'pajdašice i prijatelji'

Foto - Glazbena večer u Ludbregu oduševila publiku, evo kako je bilo

Objavljeno: 07.04.2024. 18:11

Zadnja izmjena: 07.04.2024. 18:11

Prvog petka u travnju u ludbreškoj dvorani održana je glazbena večer ‘Pajdašice i prijatelji’. Domaćin druženja bila je Ženska vokalna skupina ‘Pajdašice’ koja već 19 godina djeluje u sklopu KUD-a Anka Ošpuh.

“Pajdašice” njeguju višeglasno pjevanje narodnih napjeva, a u repertoaru imaju i određen broj prigodnih narodnih božićnih pjesama, autorske pjesme hrvatskih skladatelja te obrade narodnih napjeva.  Njihovom pozivu za gostovanje se odazvao i Tamburaški sastav “Pajdaši” koji također djeluje u sklopu KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg, zatim Ženski vokalni sastav Lucerne i Klapa Marof iz Novog Marofa.

Ženski vokalni sastav Lucerne predstavio se spletom zagorskih popevki i spletom dalmatinskim pjesmama. Dašak Dalmacije u Ludbreg je donijela i Klapa Marof koja je izvela nekoliko obrada pjesama Olivera Dragojevića.

- Zajedno s ostalim izvođačima uistinu su razveselili srca publike koja je iz ludbreške dvorane izašla sa smiješkom na licu. Za kraj napomenimo kako je koncert održan u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ - ističu organizatori. 

Komentari