svečana sjednica na varaždinbregu

FOTO: Kako je bilo na svečanoj sjednici u Gornjem Knegincu - Samir Toplak primio priznanje

Tradicionalno, na Varaždinbregu, večeras je održana svečana sjednica Općine Gornji Kneginec, prilikom čega se načelnik Goran Kaniški osvrnuo na mandat općinske vlasti koji je ušao u završnu godinu prije lokalnih izbora...
Objavljeno: 21.07.2020. 20:50

Zadnja izmjena: 22.07.2020. 08:10

Foto: Luka Šalamun

Tradicionalno, na Varaždinbregu, večeras je održana svečana sjednica Općine Gornji Kneginec, prilikom koje se načelnik Goran Kaniški osvrnuo na mandat općinske vlasti koji je ušao u završnu godinu prije lokalnih izbora.

Mandat je to, kako je rekao Kaniški, koji je obilježila izgradnja jednoga od najmodernijih dječjih vrtića u cijeloj zemlji te novog vatrogasnog centra. Kada je riječ o vatrogasnom centru, slijedi druga faza radova, a dosada je već završen i dio projekta aglomeracije. U kanalazijsku mrežu, dodao je Kaniški, uloženo je dodatnih četiri milijuna kuna izvan same aglomeracije, a spremna je i dokumentacija za preuređenje bivšeg dječjeg vrtića, kao i izgradnju kneginečkog trga.

- Uključujemo se u sve natječaje koji su nam na raspolaganju i gdje „smijemo“, s obzirom na stupanj naše razvijenosti. Za financijska sredstva izborili smo se gdje god smo mogli, a tako ćemo nastaviti i dalje. Ono što hitno trebamo napraviti, jest sanacija klizišta Banjšćina. Čekamo na tri milijuna kuna sredstava – rekao je Kaniški.

Pravovremena reakcija na pandemiju

Jedna od najvažnijh grana u općini je i turizam, u kojega će, prema riječima načelnika, Općina nastaviti ulagati, a ove godine nezaobilazna tema bio je korona virus. Općina je reagirala kriznim mjerama "teškim" pola milijuna kuna, a Kaniški se zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali civilnoj zaštiti i drugim oblicima pomoći stanovništvu.

Priznanje Samiru Toplaku i Mirjani Sekol

Mirjana Sekol, koja je u dječjem vrtiću kao ravnateljica djelovala 20 godina, Općina se odužila javnim priznanjem, a isto je dobio i Samir Toplak koji je, kako je naglasio načelnik Kaniški - "kneginečke gore list". Misnim slavljem koje će se održati sutra, ujedno završavaju Dani općine koji su, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera, imali čak 15 manifestacija.

Pogledajte fotogaleriju:

Komentari