dva jubileja

Foto - Gospodarska škola obilježila 30. godišnjicu osnutka i 50 godina ugostiteljstva

Objavljeno: 05.05.2023. 10:04

Zadnja izmjena: 05.05.2023. 13:32

Danas je održano obilježavanje 30 godina Gospodarske škole Varaždin, 50 godina ugostiteljstva, 8. sajam vježbeničkih tvrtki, 26. smotru učeničkih zadruga i manifestaciju "Mali gastro".

Ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Mile Živčić, pritom je istaknuo važnost strukovnih djelatnosti za gospodarstvo, što se, kako dodaje, između ostalog može vidjeti u tome koliko su stručnjaci u tim područjima traženi od strane poslodavaca. Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je važnost škole, dodavši kako je na području županije registrirano oko 3.500 obrta od kojih je 47,7 posto u djelatnostima u sklopu Gospodarske škole Varaždin. 

- Prošle godine Varaždinska županija, odnosno naši učenici su osvojili 33 nagrade državnog prvaka, a dvije su stigle i u ovu vašu školu. Ono što je manje poznato je da Varaždinska županija na nacionalnoj razini ima 3 zlatna kuhara. Rečeno mi je da su svi pohađali ovu školu. Pola obrtništva Varaždinske županije je vezano za vaše obrazovne programe, to opet najbolje govori o važnosti ove škole, stoga još jednom čestitke svima na svim tim sjajnim rezultatima i uspjesima - rekao je Stričak.

Komentari