otvorenje

Foto - Grad Ivanec dobio novo reciklažno dvorište, donosimo detalje

Objavljeno: 25.05.2023. 19:55

Zadnja izmjena: 25.05.2023. 19:55

Foto: Boris Matijašec

U Industrijskom dvorištu Ivkoma d.d. Ivanec danas je održano otvorenje novoizgrađenog reciklažnog dvorišta Ivanec vrijednog 423.600 eura.

Ovaj je projekt, kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Milorad Batinić, 79 posto ili 336.000 eura financiran iz bespovratnih europskih sredstava (EU Kohezijski fond), dok je preostali dio od 21% ili 89.300 eura osigurao Grad Ivanec. Dvorište je uređeno na površini od 5.200 m2, na kojem je uređeno oko 2.000 metara asfaltiranih prometnica. Raspolaže s 50-ak kontejnera u koje građani bez naknade mogu odložiti sve vrste neopasnog otpada te posebne vrste otpada. 

- Taj projekt smo kandidirali prema Kohezijskom fondu, odobreno je sufinanciranje 79 posto, dok je ostatak podmirio Grad. Jučer je potpisan ugovor, a dvorište je predano na korištenje Ivkomu d.d. To je potpuno novo reciklažno dvorište, radi se o pravu građenja koje je Ivkom d.d. dao Gradu Ivancu. Tu se nalazi 49 otvorenih kontejnera plus spremnici za sve vrste otpada, od jestivih i motornih ulja pa do određenih količina opasnog otpada, a sve to s osnovnim ciljem povećanja odvajanja otpada te smanjenje cjelovite količine otpada na odlagalištu u Jerovcu - rekao je Batinić.

Edo Reich, direktor Ivkoma, istaknuo je kako će građani Ivanca besplatno moći dovesti odvojivi otpad u reciklažno dvorište, dok će građani iz drugih jedinica lokalnih samouprava također moći dovesti svoj otpad, no on će se po aktualnom Zakonu zbrinjavati po određenom cjeniku. 

Komentari