Ulaganje u zajednicu

Foto - Grad Ivanec nabavio novu opremu za potrebe Crvenog križa

Objavljeno: 04.04.2024. 09:24

Zadnja izmjena: 04.04.2024. 09:28

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Ivanec prezentirana je oprema za potrebe rada tima podrške Crvenog križa, koji u slučajevima prirodnih i drugih nepogoda među prvima u sustavu civilne zaštite izlazi na teren i pomaže građanima, a oprema je vrijedna nešto više od 9.000 eura, od čega je 8.500 eura osigurao Grad Ivanec.

Nabavljena su tri isušivača prostora (profi), šator koji se postavlja u kriznim situacijama, ali može služiti i na vježbama civilne zaštite, zatim, 10 kompleta odijela koje čine zimska jakna, radne hlače, majice dugih i kratkih rukava te kapa i rukavice. Uz to, nabavljeno je i 10 kišnih odijela i isto toliko zaštitnih kaciga te dvije torbe s kompletnim priborom za prvu pomoć, izvijestili su iz Grada Ivanca. 

- Crveni križ je, nakon vatrogastva, druga najjača sastavnica civilne zaštite, pa Grad po sličnom modelu kao i za vatrogastvo, osigurava sredstva za pojačano opremanje Crvenog križa. Svi se još sjećamo velikih šteta od lanjskih poplava i bujica koje su pričinile velike štete građanima i stoga je svako ulaganje u opremanje Crvenog križa ujedno ulaganje i u sigurnost naših građana – poručio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ivanca. 

Komentari