evo kako će izgledati

Foto - Grad Ludbreg predao zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za bazen s kamp odmorištem

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.05.2021. 09:29

Zadnja izmjena: 07.05.2021. 09:32

Grad Ludbreg predao je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju bazena s kamp odmorištem.

Bazen će biti izgrađen na lokaciji podno Črn bela. Kako poručuju iz Grada, važnost projekta proizlazi iz povećanja razine i broja novih društvenih usluga za sve dobne i društvene skupine, povećanje broja novih usluga za djecu, mlade i studente, osobe starije životne dobi i umirovljenike i uvođenja u potpunosti nove društvene infrastrukture koja će pozitivno utjecati na lokalnu zajednicu.

-  To je jedan prekrasan objekt koji će Ludbrežanima, ali i svima kojima je Ludbreg blizu pružiti jedan dodatan sadržaj za ljetne mjesece, a ono što je meni posebno važno jest da će i školama, ne samo ludbreškoj već i onima u susjednim općinama biti omogućena škola plivanja kroz svibanj, lipanj i rujan, odnosno razdoblja kad je moguće koristiti vanjske bazene – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić. Dodao je i kako je sam bazen projektiran na drugačiji način.

- Nismo željeli napraviti plavu rupu u zemlji već smo željeli da se projektira bazen koji će izgledom biti što prirodniji, odnosno bazen će izgledati kao da se naša Bednja slijeva u njega. Cijeli prostor bit će uređen na način da ne odudara od prirode, s jako puno kamenja, bednjanskog i dravskog, odnosno onoga što postoji u našim rijekama – kaže gradonačelnik Bilić.

Uz bazen pripremljen i kamp

Bazen će se graditi ispod Črn bela i imat će 1700 kvadrata vodene površine, a dio površine bazena bit će za neplivače kako bi on bio jednako dostupan svima. - Koristit ćemo i termalni dio, odnosnu slanu vodu koja će biti posebno kanalizirana s obzirom da je ona ljekovita i opterećena je naftom, sumporom i drugim sadržajima tako da ju moramo posebno tretirati i u posebnom bazenu će se koristiti taj sadržaj. Uz sam bazen pripremljen je i kamp od 54 mjesta kojima se onda može ponuditi i sadržaj bazena – kaže gradonačelnik.

Komentari