svečana sjednica

Foto - Grad Ludbreg slavi svoj dan, stigao i Milanović: 'Svaki trenutak za nekoga je povijesni'

Tom je prilikom gradonačelnik Dubravko Bilić, osvrnuvši se na realizirane, aktualne i planirane projekte Grada Ludbrega, istaknuo investicije u obrazovanju mladih poput STEM Centra vrijednog gotovo 4 milijuna eura, zatim u poduzetništvo, razvijanje projekata vezanih uz zelene izvore energije, priprema projekata iz geotermalnog područja te stvaranje takozvanog školskog turizma...
Objavljeno: 19.03.2024. 16:43

Zadnja izmjena: 19.03.2024. 16:43

Grad Ludbreg danas slavi svoj dan, a tim je povodom održana i svečana sjednica kojoj je, uz ostale goste, prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Tom je prilikom gradonačelnik Dubravko Bilić, osvrnuvši se na realizirane, aktualne i planirane projekte Grada Ludbrega, istaknuo investicije u obrazovanju mladih poput STEM Centra vrijednog gotovo 4 milijuna eura, zatim u poduzetništvo, razvijanje projekata vezanih uz zelene izvore energije, priprema projekata iz geotermalnog područja te stvaranje takozvanog školskog turizma.

- U svakome trenutku na našem planetu je neki povijesni trenutak ili neka regija živi povijesno vrijeme o kojem će se u budućnosti učiti u školi. Pokrenuli smo stanogradnju tako da nas u skorije vrijeme čeka više od 100 stanova za mlade obitelji. Nadamo se da nas sporost državne administracije neće zaustaviti u prijavi projekta gradskih bazena koji već nekoliko godina čeka suglasnost ministarstva. Također, zahvaljujem Hrvatskim vodama, jednoj od rijetkih državnih institucija s kojom dobro surađujemo na uređivanju rijeka, potoka i jezera te očekujemo najvažniji napor kod radova na koritu rijeke Bednje koja teče kroz centar - rekao je Bilić.

'Sjever kao primjer dobre prakse'

Svečanoj sjednici nazočio je župan Međimurske županije, ujedno i predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec koji je istaknuo kako ovo područje odlikuje marljivost i produktivnost, a koje, dodaje, moraju biti prepoznate od onih koji donose odluke.

- Ludbreg ima sve što danas mora imati jedan europski gradić, a to je odlika ne samo Ludbrega nego cijelog Sjevera. Sjever Hrvatske u svim podacima ćete naći kao primjer dobre prakse. Nek nam svaka godina bude bolja od prethodne, a lošija od iduće. U tom duhu želim vam da imate poduzetan duh, bistro oko, zdravo tijelo, plemenit karakter jer to je jedina garancija daljnjeg razvoja sjevera Hrvatske, a samim time i cijele Europske unije - zaljučio je Posavec.

'Neću o izborima'

Predsjednik Milanović u svom je govoru dodao kako je čest gost na ovom području, istaknuvši pritom važnost Sjevera Hrvatske kao dobro razvijene regije, a osvrnuo se ukratko i na nadolazeće izbore:

- Neću vas smarati izborima koji su pred nama, nakon kojih ću biti premijer, nego ću reći nešto o ovom gradu, a ovo drugo ostavljam za ulicu. Ludbreg je predivno mjesto, tu se osjeća neki mir, sve to štima i klapa. To je rezultat rada aktualne politike na hrvatskom sjeveru, ali i tradicije. Ipak, uskoro će EU fondovi biti sve manji i manji, a zemlja ne smije doći u fazu ekonomske inercije u kojoj će 40 godina gledati gore i shvatiti da dalje ne može pa će ostati razlika između nas i bogatijih. Zato se moramo pripremiti na ono što dolazi - dodao je.

Komentari