grad novi marof

Foto - Grad Novi Marof odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Objavljeno: 18.11.2023. 09:25

Zadnja izmjena: 18.11.2023. 09:25

U znak sjećanja na poginule i nestale branitelje te civile grada Vukovara, izaslanstvo Grada Novog Marofa, predvođeno gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, odalo je počast žrtvama položivši vijence i zapalivši svijeće kod spomen križa.

Tradicionalnom obilježavanju Dana sjećanja pridružili su se, uz gradsku delegaciju, i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i policije te građani. Gradonačelnik Jenkač u svom obraćanju istaknuo je da je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara događaj koji je zauvijek obilježio hrvatsku povijest.

- Žrtve podnijete u Vukovaru i širom naše domovine tijekom Domovinskog rata omogućile su nam da živimo u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Tragediju Vukovara i istinu o Domovinskom ratu treba prenositi na generacije koje dolaze kako to ne bi palo u zaborav - rekao je gradonačelnik Jenkač, dodajući da je važno da se ovaj dan i ubuduće obilježava s pijetetom te da se s istim dostojanstvom prisjećamo Vukovara i Škabrnje.

Svečanost je nastavljena u 19 sati kada je održana sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog, dok je za 20 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin priređena besplatna projekcija filma "Plavi kaputić: 30 godina kasnije". Također, za sve koji su propustili priliku prošle godine, film "Šesti autobus" prikazan je u četvrtak, 16. studenoga, u 19 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Komentari