ULAGANJE U OBRAZOVANJE

Foto - Grad Novi Marof učenicima prvih razreda srednje škole podijelio laptope

Objavljeno: 09.09.2021. 08:49

Zadnja izmjena: 09.09.2021. 08:49

Najnovije u nizu ulaganja u Gradu Novi Marof su besplatni laptopi za sve učenike prvih razreda Srednje škole Novi Marof za što je Grad iz svog proračuna izdvojio skoro 120 tisuća kuna.

Podjela laptopa održala se jučer u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu, a bila je to prilika da se još jednom naglase ulaganja u školstvo odnosno ulaganje u budućnost Novog Marofa.Iako Grad Novi Marof nije osnivač srednje škole, redovito ulaže u srednjoškolsko obrazovanje pa je tako osim prijenosnih računala, za učenike prvih razreda u potpunosti financirao i nabavu udžbenika, a za tu stavku iz proračuna je izdvojena 51,5 tisuća kuna. Uz to, Grad financira i prijevoz učenika koji žive unutar pet kilometara od sjedišta škole.

Kako je rekao gradonačelnik Siniša Jenkač, ovim ulaganjem Novi Marof nastavlja dobru tradiciju. - Unazad nekoliko godina, Grad Novi Marof učenicima osigurava laptope i udžbenike čime potpomaže i podupire srednjoškolsko obrazovanje. Riječ je o iznosu od oko pet tisuća kuna po učeniku što su značajna sredstva. Time roditeljima naših srednjoškolaca uvelike olakšavamo početak nove školske godine - rekao je gradonačelnik Jenkač.

Novi Marof prati djecu tijekom cijelog njihovog obrazovanja, od naknada za novorođenčad, preko sufinanciranja vrtića, produženog boravka u osnovnim školama pa do stipendija za deficitarna srednjoškolska zanimanja i studente. - Svim ovim ulaganjima dajemo doprinos razvoju školstva na području Novog Marofa. Želimo da se naša srednja škola i dalje razvija, da ima dovoljno učenika i perspektivu u budućnosti – rekao je Jenkač i naglasio kako će Grad ove godine izdvojiti ukupno šest milijuna kuna za obrazovanje.

Komentari