prezentacija projekta

Foto - Grad Varaždin održao sastanak s HŽ infrastrukturom oko rješavanja Kućanske rampe

Objavljeno: 20.06.2024. 08:15

Zadnja izmjena: 20.06.2024. 08:15

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković održali su sastanak s predstavnicima HŽ Infrastrukture, predsjednikom Uprave Ivanom Kršićem i zamjenicom direktora Sektora za razvoj, pripremu i provedbu investicija i EU fondova Janjom Groš na temu kapitalnih projekata u gradu Varaždinu.

Sastanku su prisustvovali, između ostalih, i direktor gradske tvrtke Varkom Bruno Ister i predstavnici tvrtke Via plan. Najvažnija tema sastanka bila je rješavanje problema Kućanske rampe stoga je Via plan prezentirao trenutni status izrade glavnog projekta deniveliranog prolaza ispod pruge i rekonstrukcije dvaju raskrižja na ulici Frana Supila.

Kako ističu iz Grada, otvorena su pitanja rješavanja imovinsko pravnih odnosa, odnosno imovine HŽ Infrastrukture koju bi Grad mogao uzeti u zakup, kao i problematika rješavanja pružnih prijelaza bez branika ili polubranika u Varaždinu. 

- Gradonačelnik Bosilj naglasio je, između ostalog, važnost povezivanja grada Varaždina željezničkim prometom s ostalim dijelovima Hrvatske, posebice Zagrebom. Predsjednik Uprave je izvijestio Grad Varaždin da je u tijeku natječaj za rekonstrukciju regionalnih i lokalnih pruga za dionicu Čakovec – Varaždin – Koprivnica vrijedan 170 milijuna eura čime će se podići brzina na pruzi između navedenih gradova na 100 km/h - dodaju iz Grada Varaždina.

Komentari