prijem

Foto - Grad Varaždin posjetila delegacija iz Bosne i Hercegovine

Objavljeno: 22.05.2024. 18:07

Zadnja izmjena: 22.05.2024. 18:07

Gradsku vijećnicu Varaždina danas je posjetila delegacija iz Bosne i Hercegovine koju čine predstavnici svih općina/gradova i kantona te predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u sklopu projekta SDG2BIH "Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održivi inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini".

Projekt financira Vlada Kraljevine Švedske i implementira UNDP u partnerstvu s UNICEF i UNWOMEN u BiH, a uz koordinaciju Ureda rezidentne koordinatorice UN-a. Delegaciju su primili gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj te njegov zamjenik i saborski zastupnik Miroslav Marković.

Neki od projekata koji će im se prezentirati su mapa solarnog potencijala REA Sjever, iskustva u provođenju projekata Razvojne agencije Sjever DAN, iskustva i prezentacija projekta InterACT Green Drava kroz Odsjek za ITU mehanizam Grada Varaždina, pozicioniranje Varaždina kao turističke destinacije od strane Turističke zajednice grada Varaždina, a u sklopu posjete obilaze i Poljoprivrednu zadrugu Varaždinsko povrće te OPG Pocedulić - Kuću varaždinske heljde. Uz razgledavanje Varaždina, posjetit će dvorac Trakošćan, Gaveznicu-Kameni vrh te razgledati izložbu lepoglavske čipke.

Komentari