konferencija

Foto - Grad Varaždin ugostio sudionike Europskog foruma o urbanom šumarstvu

Objavljeno: 27.05.2024. 09:56

Zadnja izmjena: 27.05.2024. 09:56

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u subotu je ispred Gradske vijećnice dočekao sudionike međunarodne znanstveno stručno konferencije Europski forum o urbanom šumarstvu koji su posjetili Varaždin.

Kako ističu iz Grada Varaždina, riječ je o jednoj od najvažnijih konferencija iz ovog područja koja okuplja renomirane znanstvenike i stručnjake iz europskih zemalja, ali i šire. Varaždin je odabran kao domaćin četvrtog dana susreta kako bi se sudionici upoznali s urbanim zelenim površinama Europskog grada stabala, te su ih u tu svrhu kroz zelene znamenitosti Varaždina provele direktorica Parkova Jelena Sekelj i rukovoditeljica RJ Groblje Romana Brkić Knežević. Sudionike skupa upoznale su s načinom održavanja stabala na području grada i najznačajnijim zelenim površinama - Gradskom groblju, parku pape Ivana Pavla II, Šetalištu Josipa Jurja Strossmayera i Šetalištu Vatroslava Jagića. 

- Gradonačelnik im je iskazao dobrodošlicu te istaknuo kako mu je zadovoljstvo što ih može primiti u Varaždinu, gradu koji se ponosi svojom zelenom agendom i sustavno je provodi, što je i prepoznato nagradom Europskog grada stabala - dodaju iz Grada Varaždina.

Konferenciju su organizirali Hrvatski šumarski institut s partnerima Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatskim šumama, Hrvatskim šumarskim društvom, Europskim šumarskim institutom te JU Park prirode Medvednica kao suorganizatorom.

Komentari