30 minuta besplatno

Foto - Grad Varaždinske Toplice priključio se pametnim gradovima te omogućio korištenje javnih bicikala

Objavljeno: 05.07.2024. 14:46

Zadnja izmjena: 05.07.2024. 14:46

Grad Varaždinske Toplice priključio se pametnim gradovima te građanima i gostima omogućio korištenje javnih bicikala – prvih mjesec dana 30 minuta vožnje dnevno je besplatno!

Grad Varaždinske Toplice priključio se pametnim gradovima i općinama koji su kao nadopunu javnom prijevozu, implementirali sustave javnih bicikala. Tri električna i tri klasična bicikla u pogon su puštena u petak na lokaciji Centar. Prvih mjesec dana 30 minuta dnevno vožnje bit će besplatno za sve korisnike, a potom će vožnja bicikala biti moguća po iznimno povoljnim cijenama.

– Ako bude potrebe, naravno da ćemo pronaći još jednu lokaciju da postavimo e-bicikle, a i one klasične. To je novi način rekreacije, a gosti kada budu dolazili u Varaždinske Toplice, putem aplikacije će moći vidjeti da ovdje imamo dostupne bicikle, pa ih neće morati voziti sa sobom i trošiti više goriva na vožnju, kupovati nosače i slično – istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković.

Kako usluga funkcionira?

Javni gradski bicikli mogu se unajmiti putem pametnog telefona, a sve što je potrebno, jest preuzeti Nextbike aplikaciju, registrirati se i aktivirati račun. Registracija je besplatna i omogućuje korištenje računa za vožnju bilo kojim Nextbike gradom širom svijeta. Aktivacija računa iznosi jednokratno 10 eura i uplaćeni iznos služi za vožnje ili aktivaciju pretplate. Aplikacijom se bicikl locira na mapi i otključava skeniranjem QR koda.

Za završetak vožnje potrebno je pratiti upute unutar aplikacije i sigurno parkirati bicikl na stalak te zaključati lokot za završetak najma. Korisnici smiju bicikle ostaviti samo na označenim službenim stanicama. Za ostale korisnike, povremeno korištenje bicikala naplaćuje se 1,32 eura za 30 minuta najma za električne bicikle, odnosno 0,66 eura za klasične bicikle.

Komentari