dan sjećanja

FOTO: Građani Varaždinskih Toplica odali počast žrtvama grada Vukovara

Objavljeno: 18.11.2016. 08:36

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Predstavnici Grada Varaždinskih Toplica, predvođeni gradonačelnicom Gorankom Štefanić, te predstavnici udruga branitelja s područja grada i brojni građani paljenjem svijeća kod spomen obilježja 'Golubica' i ispred jarbola s hrvatskim stijegom na središnjem gradskom trgu, obilježili su  obljetnicu stradanja Vukovara.

Tom prilikom gradonačelnica je posebno istaknula kako je na ovaj način odavanja počasti cijela Hrvatska povezana u jedno, u mislima s Vukovarom i građanima tog herojskog grada.

– Na ovaj način s dužnim poštovanjem prisjetili smo se svih branitelja i civila koji su stradali u obrani grada heroja. Svijeće palimo da se prisjetimo svih onih koji su nas svojim životima i hrabrošću zadužili, ali i da našim mlađim sugrađanima prenesemo istinu i sjećanje na događaj otprije 25 godina – rekla je gradonačelnica.

Uz paljenje svijeća okupljeni su se zadržali u prisjećanju na stradanje Vukovara i kraćoj molitvi, a kako bi o događanjima u Vukovaru i o svemu onome što je zadesilo herojski grad te tragične 1991. godine saznali i toplički osnovnoškolci, u petak će se u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice održati školski sat o Vukovaru.

Komentari