grad varaždinske toplice

Foto - Gradonačelnica Ratković održala prijem za 70-godišnjaka koji je planinario po Mount Everestu

Objavljeno: 21.11.2023. 08:16

Zadnja izmjena: 21.11.2023. 08:18

Gradonačelnica Dragica Ratković je u prostorima gradske uprave u Varaždinskim Toplicama upriličila prijem za člana planinarske udruge 'Tonimir' iz Varaždinskih Toplica, 70-godišnjeg Josipa Pecika iz Svibovca koji se nedavno popeo do baznog logora Mount Everesta.

Kako je Pecik ispričao na prijemu, avantura je započela još sredinom listopada, kada je s još šestero članova krenuo put Nepala, gdje ih je čekao vodič koji je nekoliko godina svoje boravište imao u Hrvatskoj, točnije u Splitu. Pecik je pričao o putu prema Nepalu koji je također bio velika avantura, budući da se od glavnog grada do lokacije, odakle se kretalo na uspon, sletjelo na pistu na koju smiju sletjeti samo dobro izučeni piloti. Naime, pista se, osim što je kratka, nalazi u blizini ponora tako da, kazao je Pecik, prostora za greške nema. No sve je prošlo sretno i uspon je počeo. Gradonačelnica Ratković nije krila oduševljenje avanturom i poduhvatom koji je savladao njen sumještanin Pecik.

-Zaista vam se divim, ne samo zbog činjenici da ste se popeli do baznog kampa na Mount Everest na visinu od 5.364 metara, već i na pozitivnoj energiji i volji koju nesumnjivo imate i koju prenosite na druge. Osim toga, predstavljali ste naše Varaždinske Toplice i na neki način bili i jeste naš ambasador na čemu također zahvaljujem - kazala je Ratković.

Komentari