grad varaždinske toplice

Foto - Gradonačelnica Ratković sudjelovala na panel raspravi u Zagrebu

Objavljeno: 05.05.2022. 12:40

Zadnja izmjena: 05.05.2022. 13:21

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, uz brojne žene iz javnog i političkog života, sudjelovala je na panelu pod nazivom "Druga strana medalje - kako se žene probijaju kroz političku džunglu".

Riječ je o panelu u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću koji se održao ovog ponedjeljka u sklopu 21. godišnje KOMferencije Zagreb. Uz gradonačelnicu Ratković, panelistice su bile i Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije te Branka Bakšić Mitić, humanitarna aktivistkinja i dogradonačelnica Gline.

- Iako nas puno ima motive da budemo lideri, žena je premalo i prerijetko se javljaju za vodeće položaje. Međutim, treba djelovati kako bi se mogle boriti za ono što želimo promijeniti, jer je politika častan i odgovoran poziv i posao koji treba vjerodostojno zauzimati i promicati opće dobro – rekla je Ratković.

Neke od tema o kojima se raspravljalo na panelu bile su komunikacija političarki u odnosu na političare, medijska slika žena u politici i mogućnosti i potrebe za promjenama. Političarke su se dotakle i pitanja poticanja žena za njihovim angažmanom na političkoj sceni, a razgovarale su i o stvarima na koje bi žene koje tek ulaze u politiku trebalo upozoriti.

Komentari