Grad Ivanec

Foto - Gradonačelnik Batinić obišao radove na Horvatskom vrijedne 55.000 eura

Objavljeno: 31.08.2023. 19:44

Zadnja izmjena: 31.08.2023. 19:57

Završne radove na gradnji novog stajališta na županijskoj cesti za školsku i redovite autobusne linije, postavljanju nadstrešnice te opremanju igrališta za djecu u Horvatskom, vrijedne 55.000 eura, danas je obišao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove Stjepanom Vincekom.

- Na površini koju je prethodno poravnao i za radove pripremio Ivkom d.d., postavljeno je pet sprava – tobogan, dvije ljuljačke, klackalice i njihalice. Površina je zasijana travom i kad se zazeleni te cijeli prostor dodatno hortikulturno uredi, bit će to svakako jedno od ljepših igrališta na području grada Ivanca – kazao je gradonačelnik Batinić, uz napomenu da je uz cestu, radi zaštite i sigurnosti djece, postavljena suvremena metalna ograda.

Nabavu i montažu sprava Grad je ugovorio sa čakovečkim poduzećem Mala Mima i sve su atestirane. Ukupna vrijednost opreme i radova je 7.400 eura, izvijestili su iz Grada Ivanca.

Grad je prethodno uz županijsku cestu sagradio i uredio novo autobusno stajalište, prvenstveno radi sigurnosti učenika koji autobusom putuju do škole. Nakon što je asfaltirano, stajalište je proteklih dana i iscrtano odgovarajućom horizontalnom signalizacijom, a postavljena je i nadstrešnica. Te radove izveo je Ivkom d.d., a investicija je vrijedna 31.300 eura (234.750 kn). Sve radove financirao je Grad Ivanec, a u njih je, zajedno s otkupom zemljišta i projekte, uloženo oko 50.000 eura, izvijestili su iz Ivanca.

Komentari