'tamni purgar'

Foto - Gradonačelnik Bosilj na promociji novog varaždinskog craft piva

Objavljeno: 02.07.2022. 09:12

Zadnja izmjena: 02.07.2022. 09:12

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj jučer je zajedno sa zapovjednikom Varaždinske građanske garde Draženom Loparićem prisustvovao promociji novog varaždinskog craft piva Tamni Purgar, koje nosi obilježje upravo Purgara kao jednog od simbola grada Varaždina. 

Promocija se održala u Craft Beer Baru. Tamni Purgar proizvod je Pivovare Purgar Varaždin za koju osnivači kažu da je nastala na temeljima ideja nekolicine obožavatelja piva i višegodišnjeg planiranja o osnivanju kako bi se ostvarili amaterski snovi o kuhanju vlastitog piva u Varaždinu.

- Takva ponuda obogaćuje turističku ponudu grada. Vidimo da su craft piva veliki trend u svijetu i sve više raste broj njihovih obožavatelja, a turisti najviše vole probati domaće i autohtono kad posjete neki grad. Naši Purgari potrudili su se napraviti i klipiće u obliku pripadnika Varaždinske građanske garde za današnju promociju. Tako spajamo trendove i  trudimo se brendirati Purgare kao važan simbol našeg grada. Prije nekoliko mjeseci izašla je njihova vrijedna monografija, sada promoviramo novo pivo, radimo na tome da se do kraja godine zaštite njihovi žigovi. Oni su naše najvrjednije nematerijalno kulturno dobro. Osobno najviše volim upravo tamno pivo zato me veseli što mogu preporučiti našim sugrađanima i posjetiteljima da probaju ovo varaždinsko - rekao je Bosilj.

Komentari