Pro Forester turnir

Foto - Gradonačelnik Bosilj održao prijem za najpoznatijeg disc golf prvaka Paula Mcbetha

Objavljeno: 08.06.2023. 15:46

Zadnja izmjena: 08.06.2023. 16:01

U Varaždinu se od 9. do 11. lipnja u organizaciji Disc golf klub Lagoda održava Pro Forester, prvi od 12 turnira najvišeg europskog natjecateljskog ranga EuroToura. Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u srijedu je u palači Patačić tim povodom održao prijem za šesterostrukog prvaka svijeta, Amerikanca Paula McBetha. Prijemu su nazočili i organizatori iz Disc golf kluba Lagoda Maja, Dinko i Tina Šimenc.

McBeth je gradonačelnika upoznao s tradicijom disc golfa, natjecanjima koja se održavaju i uspjesima koje je postigao. Osvojio je šest naslova svjetskog prvaka u disc golfu, postavši tako najuspješniji igrač u povijesti ovog sporta.

Gradonačelnik Neven Bosilj zaželio mu je dobrodošlicu u Varaždin te mu čestitao na njegovim sportskim uspjesima. Također je izrazio zadovoljstvo što se i ovaj turnir održava u Varaždinu koji je već prepoznata hrvatska disc golf destinacija, a dolazak renomiranih svjetskih igrača to i potvrđuje te potpomaže daljnji razvoj ovog sporta na našem području. 

Na Pro Forester turniru koji će se ovaj vikend igrati oko dvorane Arena te na nasipu uz rijeku Dravu, sudjelovat će 140 igračica i igrača iz Australije, SAD-a i 22 europske države. Organizatori pozivaju sve građane da iskoriste priliku i pogledaju najbolje svjetske disc golfere.

Komentari