gradska vijećnica

Foto - Gradonačelnik Bosilj održao prijem za zbor 'Uršuline zvjezdice'

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 11.05.2022. 18:21

Zadnja izmjena: 11.05.2022. 19:19

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj danas je u Gradskoj vijećnici primio "Uršuline zvjezdice", zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina i njihovog voditelja Višeslava Jaklina.

"Uršuline zvjezdice" su na nedavno održanoj 22. Smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije te 65. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, najdugovječnijem natjecanju u Hrvatskoj, osvojile prva mjesta i zlatne plakete na oba natjecanja.

Na državnom natjecanju na kojem su obranile naslov prošlogodišnjih pobjednica, predstavile su se u dvije starosne kategorije, odnosno s dva zbora, od 1. do 5. razreda te od 5. do 8. razreda i u obje osvojile prva mjesta. Pripala im je i posebna nagrada, prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja.

- Nakon svih današnjih ozbiljnih sastanaka i razgovora, nema ljepšeg nego čuti dječju pjesmu i smijeh, a glazba je univerzalni jezik. Vjerujem da su vam ove nagrade samo dodatan poticaj da napredujete u pjevanju. Grad Varaždin je ponosan što vas ima. Zahvaljujem i voditelju zbora jer znamo da ovakav posao iziskuje veliku posvećenost, a rezultati to i dokazuju - rekao je Bosilj.

Komentari