gradska knjižnica

Foto - Gradonačelnik Bosilj razgledao izložbu 'Djeca - čuvari baštine'

Objavljeno: 05.06.2024. 11:58

Zadnja izmjena: 05.06.2024. 11:58

U Gradskoj knjižnici i čitaonici "Metel Ožegović", u ulaznom hodniku, otvorena je izložba dječjih radova "Djeca - čuvari baštine" koju je razgledao i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u pratnji ravnatelja knjižnice Marija Šoštarića.

Grad Varaždin je u suradnji s osnovnim školama čiji je osnivač i Društvom turističkih vodiča i pratitelja Varaždin, proveo pilot projekt "Djeca-čuvari baštine". Cilj pilot projekta bio je učenike trećih razreda osnovnih škola upoznati s nastankom grada, izmjenama kroz povijesna razdoblja, istaknuti njegovu važnost u hrvatskoj i svjetskoj kulturnoj baštini.

- Ovim pilot projektom htjeli su se stvoriti uvjeti da učenici putem različitih modaliteta, vlastita teorijskih znanja o svom gradu implementiraju u cjeloviti sustav primjenjivih spoznaja kroz afirmaciju interdisciplinarnog pristupa, poticanja svijesti o vrijednosti kulturne baštine i važnosti njezinog očuvanja - rekao je gradonačelnik Bosilj.

Nakon turističkih obilaska učenika po Grada Varaždinu i upoznavanju s njegovom poviješću, 29. svibnja 2024. godine u prostoru II. osnovne školi Varaždin održan je kviz znanja, gdje su sudjelovale ekipe od četiri člana učenika iz svake pojedine škole. Temeljem prikupljenih znanja iz turističkih obilaska po Gradu Varaždinu, svaka je škola izradila jedan zajednički plakat svih učenika trećih razreda te škole. 

Komentari