NOVI MAROF

FOTO Gradonačelnik Jenkač je danas sa delagacijom položio vijenac i zapalio svijeće u spomen na vukovarske žrtve

Objavljeno: 17.11.2017. 20:14

Zadnja izmjena: 17.11.2017. 20:18

U spomen na žrtvu Vukovara delegacija Grada Novog Marofa, predvođena gradonačelnikom Sinišom Jenkačem danas je u znak sjećanja na sve poginule i nestale branitelje i civile Vukovara položila vijenac i zapalila svijeće kod spomen križa.

Jenkač je u svom govoru naglasio kako se na ovaj način obilježava godišnjica nemilog događaja u Hrvatskoj koji je obilježio noviju povijest naše domovine. Podsjetio je na to da su žrtve podnijete u Vukovaru, ali i širom naše zemlje u vrijeme Domovinskog rata kako  bismo danas mogli živjeti u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.

- Za nas je vrlo važno da obilježavam ovaj dan. Trebamo se prisjećati Vukovara ne samo na ovaj dan, već što je moguće češće. Najveći zadatak je na onima koji su proživjeli stradanje Vukovara da nas podsjećaju na događaje koji se ne smiju zaboraviti - izjavio je gradonačelnik Jenkač

Također, posebno je istaknuo da događanja u Vukovaru i istinu o Domovinskom ratu treba prenositi na mlade generacije kako događanja iz tog vremena, koja su određivala sudbinu naše zemlje, ne bi pala u zaborav.

 

 

Komentari