"SASTANAK U TRAPERU"

Foto - Gradonačelnik Jenkač: Ovo je hommage Novom Marofu iz "zlatnih vremena"

Objavljeno: 05.06.2022. 11:18

Zadnja izmjena: 05.06.2022. 11:32

Novi Marof ove se subote nakratko vratio u neka davna vremena kad su ploče, dobro društvo i zvuk rock and rolla bili sve što nam je trebalo, a sjećanje na 80-e oživio je „Sastanak u traperu“, manifestacija organizirana u sklopu ovogodišnjeg „Antunova v Marofu”.

Događaj je organizirala Turistička zajednica Grada Novog Marofa, kao jedan od programa očuvanja ove vrste baštine koja je obilježila novomarofski kraj.

- Nakon malo duže pauze, „Sastanak u traperu” smo opet vratili u igru, a po prvi put izdvojili smo ga iz one središnje proslave Dana grada, kako bi ljudi mogli posjetiti što više događaja, da ne organiziramo sve u samo tri dana – izjavila je voditeljica ureda TZ Renata Horvatić.

Održan je i zanimljiv panel „Retrospekcija” o klupskoj sceni Novog Marofa koji je vodio Davor Pejnović – Đora.

- Svake je godine tema Sastanka u traperu vezana uz dio povijesti, odnosno glazbe i događanja u našem gradu u ta neka prošla vremena, a ovoga su puta gosti bili Slobodan Čubra – Bodo, prvi novomarofski DJ i Renato Metessi, član nekad vrlo popularnog benda Zvijezde koji je navečer zajedno s bendom Mondo Bongo upriličio i koncert – kazala je Horvatić.

Veliki interes

Tijekom cijelog popodneva i večeri vladala je opuštena, ugodna atmosfera, a posjetitelji su se u prošlost mogli vratiti i uz fotografije nastale u tim vremenima te i na taj način evocirati uspomene.

I ovoga je puta „Sastanak u traperu” izazvao velik interes građana, pa gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač nije krio zadovoljstvo.

- Ovo je hommage Novom Marofu iz onih takozvanih „zlatnih vremena”, a traper nije odabran slučajno. Ovdje kod nas su se dugi niz godina šile najpoznatije svjetske traperice, popularne „levisice”  i vrijeme Levis'a je grad obilježilo na jedan poseban način. Sve smo to spojili s glazbom i na neki način ponovo oživjeli duh tog vremena i drago mi je da su u Turističkoj zajednici osmislili ovako zanimljiv i omiljen sadržaj koji se lijepo uklopio u proslavu Dana grada Novog Marofa – rekao je Jenkač.

Uz „Sastanak u traperu”, u subotu je u Novom Marofu upriličen i koncert Klape Marof koja ove godine obilježava 15 godina uspješnog rada te godišnja produkcija Plesnog studija SpinBox, a  program „Antunova v Marofu” nastavljen je u nedjelju 46. Međunarodnim kupom Grada Novog Marofa u lovu ribe udicom na plovak.

 

Komentari