Gradonačelnik Siniša Jenkač primio je motociklista Martina Vugrinca i plivačicu Tihanu Kišak, koji su na natjecanjima ostvarili odlične rezultate.

Martin Vugrinec aktualni je prvak klase Supersport 600 međunarodnog prvenstva motoutrka Alpe Adria, dok je mlada plivačica Tihana Kišak nedavno potvrdila i A normu za nastup na državnom prvenstvu u disciplini 50 m delfin.

Uz sve druge rezultate, valja podsjetiti da je prije četiri godine Vugrinec bio jedini junior koji se sprostora jugoistočne Europe uspio izboriti za nastup na juniorskom svjetskom prvenstvu Red Bull MotoGP Rookies Cupu.

- Drugu godinu za redom sam prvak Alpe-Adria. Veseli me da sljedeće godine idem još korak dalje i da napredujem i s rezultatima i sa sponzorima. Iduće godine u planu je internacionalno njemačko prvenstvo, koje je puno jače od onoga gdje sam do sada nastupao. To je korak do europskog i dva koraka do svjetskog prvenstva. Bit će teško, ali nadam se i uspješno - rekao je Vugrinec.

Tihana Kišak je na plivačkom mitingu Liga regije 4 u Sisku osvojila četiri medalje, a na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u Vukovaru potvrdila A normu i postala prva članica Plivačkog kluba Varaždinske Toplice s pravom nastupa na državnom prvenstvu.

- Nadam se dobrom rezultatu na prvenstvu države. Potrudit ću se isplivati što bolje mogu, da popravim osobni rezultat. Plivam sve discipline, ali najdraži mi je delfin, iako je svima to najteža disciplina. Treniram radnim danom, a za vikend su natjecanja - kazala je Kišak.

Čestitajući mladim sportašima na uspjesima, gradonačelnik Jenkač istaknuo je da sportska zajednica i lokalna samouprava trebaju podupirati djecu i mlade.

- Dosta djece s područja Novog Marofa trenira u klubovima koji nisu u sklopu naše sportske Zajednice, jer nemaju mogućnost ovdje trenirati u sportovima poput atletike, plivanja, motociklizma i nekih drugih. Donijeli smo odluku i idemo u smjeru da mlade sportašice i sportaše s područja Novog Marofa podupremo, da njima i njihovim roditeljima pomognemo koliko je u našoj moći - rekao je Jenkač 

Komentari

05.12.2018. 18:38h Zadnja izmjena: 05.12.2018. 18:42